Parcours

De Amersfoort City Trail bestaat uit een ±7km en ±13km. Voor beide afstanden geldt hetzelfde inschrijfbedrag. Mocht je later, of op de dag zelf nog, besluiten om te wisselen van afstand dan is dit geen enkel probleem. Je kan zelfs tijdens het lopen nog besluiten om de ronde van 7 of 13km te lopen.

Om deelname ook voor de jonge sportievelingen mogelijk te maken hebben wij de FamilyRun toegevoegd. Samen met je broertje, zusje, vader, moeder, oma of opa of met iemand anders meelopen? Dat kan! Een run van ongeveer ±3km waarbij je minimaal 10 bijzondere locaties passeert of doorkruist.

De parcours en locaties voor de Amersfoort City Trail 2025 zijn nog niet bekend!

Klik op onderstaande links om de parcours van 2023 te bekijken van de verschillende afstanden:

Parcours RTV Utrecht 3km FamilyRun

Parcours WE-link 7km

Parcours Nutreco 13km

Bekijk hieronder een greep uit de locaties die je passeert tijdens de Amersfoort City Trail 2023!

Rock City Brewing

Rock City Brewing is opgericht door drie ambitieuze brouwers uit Amersfoort. De naam verwijst naar Amersfoorts bijnaam de Keistad. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

In 2019, 2021 én 2022 was de tocht door de Rock City Brewing een groot feest, dat doen wij in 2023 nog eens fijntjes over!

CMM Services

CMM Services is een familiebedrijf dat oplaadstations voor elektrische auto’s assembleert. In onze productiehal staan 4 productielijnen, waarop verschillende soorten oplaadstations worden geassembleerd. Wees welkom bij CMM Services tijdens de City Trail en kijk je ogen uit.

Spektakelwonen

Spektakelwonen uit Amersfoort, een zeer bijzondere woonwinkel, gevestigd op de Isselt. Jeroen Speksnijder is eigenaar en struint al ruim 15 jaar de hele wereld af naar unieke vintage, industriële meubels en design objecten die het verschil maken in je interieur. Een spectaculaire mix van oude meubels en accessoires en trendy nieuwe merken. Het zal ongetwijfeld een spektaculaire run worden door de winkel!

Boks Academie Amersfoort

Boks Academie Amersfoort, een heel bijzondere sportlocatie, gevestigd op de Isselt. Alex Van Klooster is eigenaar en bied hier sport en bewegen aan voor echt iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar, altijd met een sausje van de bokssport. Sporten en bewegen voor mensen die het verschil willen maken in weerbaarheid, fitheid en gezondheid. Een spectaculaire mix van groepstraining en individueel sporten op ieder niveau, van recreatief, revalidatie tot topsport. 
Gespecialiseerd in het werken met doelgroepen zoals Parkinson Boksen, Kwetsbare jongvolwassenen bewegen of mensen met overgewicht en gezondheid risico’s. Maar ook wedstrijdsport is vertegenwoordigd. Het zal ongetwijfeld een spectaculaire beleving worden om door een boksschool te lopen als di nog nooit van binnen hebt gezien!

Kunstkader Amersfoort

Kunstkader Art Supplies het huis voor creatievelingen met een passie voor kunst. Bij Kunstkader vind je alles om van jouw volgende project een meesterwerk te maken. Met ‘alles’ bedoelen we ook echt alles: de expertise voor het gebruik van materialen, de producten om mee te werken, de lijsten om je werk in te bewaren en de expositieruimte om je werk te presenteren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij ons.

De brandweerkazerne

De hoofdpost van de brandweer Amersfoort zit vlakbij het centrum van de stad. De brandweermensen uit deze post bieden hulp aan de burgers bij allerlei incidenten. Niet alleen bij brand maar ook bij hulpverleningen en waterongevallen. Deze post kent zowel beroeps als vrijwillig brandweerpersoneel.

Jaarlijks organiseert de post een “open dag” waar jij meer van dit mooie vak te weten kan komen. Op 27 maart loop jij tussen de brandweerwagens door en laten de medewerkers graag hun mooie kazerne zien.

Pathé Amersfoort

Pathé Amersfoort is sinds oktober 2012 een vast begrip aan het Eemplein in Amersfoort. Er zijn 8 zalen en een zelfbediening shop voor hapjes en drankjes. Een eigentijds ingericht theater met als grootste zaal 421 stoelen, in totaal zijn er 1.717 stoelen.

FLUOR

FLUOR is al ruim 30 jaar het poppodium van Amersfoort en omstreken, met een breed aanbod aan (pop)concerten en danceparty’s op het programma. Daarnaast vind je bij FLUOR popcultuur in de breedste zin van het woord: muzikale films, exposities, cultuureducatie en talentontwikkeling zoals Herman Brood Academie on Tour.

Naast de reguliere programmering is FLUOR beschikbaar voor externe programmering en verhuur aan het bedrijfsleven. FLUOR beschikt over een professionele crew en een compleet licht- en geluidssysteem voor alle typen evenementen. Het podium is gevestigd aan Oliemolenhof 22, vlakbij het Eemplein, en heeft ruime parkeermogelijkheden voor auto en fiets. Het podium is op slechts tien minuten loopafstand van het Centraal Station Amersfoort, en heeft een capaciteit van in totaal 600 personen.

PON VOLKSWAGEN DEALER

Pon Dealer Volkswagen. Een prachtige locatie op Isselt. Met drie grote showrooms van verschillende automerken valt dit gebouw bij iedereen op! Dit jaar mogen we het terrein en het gebouw betreden voor een kijkje achter de schermen.

DE GREEN OUTLET

De green Outlet is een winkel die gerund wordt door studenten van MBOAmersfoort.

Zij volgen de opleiding retail manager en zijn verantwoordelijk voor inkoop, verkoop, presentatie, promotie (socials) en contact met de klanten.Onze naam geeft al aan dat wij duurzaamheid erg belangrijk vinden en dat ook onze studenten willen meegeven in deze winkel.Vandaar dat wij 2e hands kleding, huisraad ingebracht door omwonenden, shop in shop voor lokale mensen die spulletjes een 2e leven geven, een afdeling city-marketing,waar van alles te koop is over Amersfoort of door Amersfoorters gemaakt en outlet goederen die anders in de verbrandingsovens verdwijnen te koop aanbieden.