Parcours

De Amersfoort City Trail bestaat uit een 10km en 13km. Voor beide afstanden geldt hetzelfde inschrijfbedrag. Mocht je later, of op de dag zelf nog, besluiten om te wisselen van afstand dan is dit geen enkel probleem. Je kan zelfs tijdens het lopen nog besluiten om de ronde van 10 of 13km te lopen. Deze splitsing wordt duidelijk aangegeven door onze parcours medewerkers.

 

Om deelname ook voor de jonge sportievelingen mogelijk te maken hebben wij de FamilyRun toegevoegd. Samen met je broertje, zusje, vader, moeder, oma of opa of met iemand anders meelopen? Dat kan! Een run van 3km waarbij je minimaal 10 bijzondere locaties passeert of doorkruist.

 

Het exacte parcours blijft nog even geheim. Dus houd deze pagina en onze social media goed in de gaten om als eerst op de hoogte zijn van de nieuwste locaties. Wij maken deze de komende periode een voor een bekend. De volgende locaties passeer of doorkruis je als loper in ieder geval…

Start/finish: Stadscafé de Observant

 

De start en finish van de Amersfoort City Trail bevindt zich aan rand van de historische binnenstad van Amersfoort. Bij Stadscafé de Observant. Dit unieke kloostergebouw uit 1472 dient als evenementenlocatie en verhuurt zalen voor vergaderingen, symposia, lezingen, feesten, bruiloften, informatiemarkten en op 24 maart 2019 voor de Amersfoort City Trail!

Amerena

De naam Amerena is een samenvoeging van Amersfoort en arena. De link naar Amersfoort is duidelijk. En een arena is een plek waar sportief wordt gestreden, waar mensen elkaar ontmoeten.

Amerena is de plek voor recreatieve sporters en voor topsporters en op 24 maart dé plek voor de Amersfoort City Trail.

Bibliotheek Eemland

 

In het Eemhuis bevinden zich vier partijen; de SidK, Kunsthal KAde, de AE maar bovenal…

 

… Eén van de mooiste bibliotheken van Nederland: Bibliotheek Eemland. Een inspirerende plek waar de deur voor iedereen open staat. Een plek waar je even tot rust kan komen en voor jezelf nieuwe werelden en mogelijkheden kunt verkennen. Op 24 maart trotseer jij die mooie grote bekende trappen in deze Bibliotheek. Warm die kuiten maar vast op….

 

De Mannenzaal

 

De monumentale Mannenzaal is één van de mooiste historische parels van Amersfoort en met zijn 22 bewaarde bedstedes uniek, zelfs voor Europa. Bij binnenkomst stapt de bezoeker terug in de tijd.

 

De intieme Kapel uit 1390 met z’n prachtige boogramen werd tot begin 2014 gebruikt als kerk, maar is nu ingericht voor divers gebruik. De sfeervolle Mannenzaal, gebouwd in 1531, heeft nog de originele bedstedes, waardoor bezoekers een uniek beeld kunnen krijgen hoe de gastelingen (zoals de bewoners genoemd werden) hier gewoond hebben. Beide ruimtes bieden tegenwoordig onderdak aan vele bijzondere momenten.

Rock City Brewery

 

De Rock City Beers is opgericht door drie ambitieuze brouwers uit Amersfoort. De naam verwijst naar Amersfoorts bijnaam de Keistad. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

Trommel je supporters maar vast op, de Rock City Brewpub is een mooie support plek 😉

Poppodium FLUOR.

 

FLUOR is al ruim 25 jaar hét poppodium van Amersfoort en omstreken, met een breed aanbod aan (pop)concerten en danceparty’s op het programma. Daarnaast vind je bij FLUOR popcultuur in de breedste zin van het woord: muzikale films, exposities, cultuureducatie en talentontwikkeling zoals Herman Brood Academie on Tour.

De Stier

 

Tijdens de City Trail lopen deelnemers niet alleen dóór karakteristieke gebouwen in Amersfoort. Maar ook langs andere herkenbare plekken in die onze prachtige stad kent. Een hiervan is ‘De Stier’.

 

In de zomermaanden van 2006 vond de manifestatie Urban Wijland plaats. In het kader van dit project heeft Thijs Trompert ‘De Stier’ gemaakt. In november 2007 werd ‘De Stier’ als tijdelijke bewoner op de rotonde Flierbeeksingel/Kamp geplaatst. Het dier werd al gauw door bewoners in hun hart gesloten. ‘De Stier’ dwong respect af.

De Koppelpoort

 

De Koppelpoort, het visitekaartje van historisch Amersfoort, is een unieke combinatie van een landpoort en een waterpoort, de enige in Nederland. Deze stamt uit ca 1425 en maakt deel uit van de tweede omwalling van de stad.

Stad van Cahen

 

De Muurhuizen in Amersfoort kent veel verborgen plekken, van bijzondere eeuwenoude interieurs tot verrassende moderne inrichtingen. De Stad van Cahen is een van die verrassingen in de stad.

De Stad van Cahen biedt plaats aan wisselende verrassende exposities en activiteiten met uiteenlopende onderwerpen.

Sint-Pieters en Bloklands Gasthuis 

 

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis biedt een woonomgeving voor mensen met dementie en voor mensen die vanwege een lichamelijk aandoening langdurige verpleging en verzorging nodig hebben. St. Pieters en Bloklands Gasthuis biedt een woonomgeving die warm en gastvrij is en waar bewoners de juiste maatzorg krijgen.

De Rijtuigenloods

 

De Rijtuigenloods in Amersfoort is een grote industriële evenementenlocatie met een historisch karakter. Met een capaciteit tot 2000 personen en meerdere, flexibel inzetbare subruimtes leent dit rijksmonument zich perfect voor middelgrote en grote evenementen. De Rijtuigenloods beschikt over alle voorzieningen en faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagd event! Het maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats…

De Veerensmederij

 

De Veerensmederij – geopend in 1908 – was de werkplaats van de Hollandse IJzeren Spoorwegmaatschappij. Hier werden destijds de veren voor de onderstellen van de treinwagons gesmeed. De hoge schoorstenen op het pand verwijzen nog naar de smidsvuren die langs de gevels stonden opgesteld. In 2000 zijn de ovens gedoofd en is het pand buiten gebruik gesteld.

 

Inmiddels is de Veerensmederij een van de Rijksmonumenten op de Wagenwerkplaats en heeft het pand een zeer grondige renovatie ondergaan. Alle karakteristieke onderdelen van de smederij zijn weer in ere hersteld. Het fraaie metselwerk met hoge gietijzeren vensters, de bijzondere ijzeren dakspantconstructie, de unieke schoorstenen en de originele opbouw met houten ventilatieluiken pronken weer als in het begin van de vorige eeuw.

Flint Amersfoort

 

Flint is hét theaterhart van Amersfoort. Naast prachtige voorstellingen in verschillende genres zoals dans, toneel, muziek, opera, familie kun je hier ook terecht voor jouw evenement of congres.

 

Loop tijdens de City Trail dóór Flint Amersfoort en laat je verassen door alles wat dit mooie theater je te bieden heeft!

De Brandweerkazerne

 

De hoofdpost van de brandweer Amersfoort zit vlakbij het centrum van de stad. De brandweermensen uit deze post bieden hulp aan de burgers bij allerlei incidenten. Niet alleen bij brand maar ook bij hulpverleningen en waterongevallen. Deze post kent zowel beroeps als vrijwillig brandweerpersoneel.

 

Jaarlijks organiseert de post een “open dag” waar jij meer van dit mooie vak te weten kan komen. Op 24 maart loop jij tussen de brandweerwagens door en laten de medewerkers graag hun mooie kazerne zien.