Parcours

De Amersfoort City Trail bestaat uit een 10km en 13km. Voor beide afstanden geldt hetzelfde inschrijfbedrag. Mocht je later, of op de dag zelf nog, besluiten om te wisselen van afstand dan is dit geen enkel probleem. Je kan zelfs tijdens het lopen nog besluiten om de ronde van 10 of 13km te lopen. Deze splitsing wordt duidelijk aangegeven door onze parcours medewerkers.

 

Om deelname ook voor de jonge sportievelingen mogelijk te maken hebben wij de FamilyRun toegevoegd. Samen met je broertje, zusje, vader, moeder, oma of opa of met iemand anders meelopen? Dat kan! Een run van 3km waarbij je minimaal 10 bijzondere locaties passeert of doorkruist.

 

Het exacte parcours blijft nog even geheim. Dus houd deze pagina en onze social media goed in de gaten om als eerst op de hoogte zijn van de nieuwste locaties. Wij maken deze de komende periode een voor een bekend. De volgende locaties passeer of doorkruis je als loper in ieder geval…

Start/finish: Stadscafé de Observant

 

De start en finish van de Amersfoort City Trail bevindt zich aan rand van de historische binnenstad van Amersfoort. Bij Stadscafé de Observant. Dit unieke kloostergebouw uit 1472 dient als evenementenlocatie en verhuurt zalen voor vergaderingen, symposia, lezingen, feesten, bruiloften, informatiemarkten en op 24 maart 2019 voor de Amersfoort City Trail!

Amerena

De naam Amerena is een samenvoeging van Amersfoort en arena. De link naar Amersfoort is duidelijk. En een arena is een plek waar sportief wordt gestreden, waar mensen elkaar ontmoeten.

Amerena is de plek voor recreatieve sporters en voor topsporters en op 24 maart dé plek voor de Amersfoort City Trail.

Bibliotheek Eemland

 

In het Eemhuis bevinden zich vier partijen; de SidK, Kunsthal KAde, de AE maar bovenal…

 

… Eén van de mooiste bibliotheken van Nederland: Bibliotheek Eemland. Een inspirerende plek waar de deur voor iedereen open staat. Een plek waar je even tot rust kan komen en voor jezelf nieuwe werelden en mogelijkheden kunt verkennen. Op 24 maart trotseer jij die mooie grote bekende trappen in deze Bibliotheek. Warm die kuiten maar vast op….

 

De Mannenzaal

 

De monumentale Mannenzaal is één van de mooiste historische parels van Amersfoort en met zijn 22 bewaarde bedstedes uniek, zelfs voor Europa. Bij binnenkomst stapt de bezoeker terug in de tijd.

 

De intieme Kapel uit 1390 met z’n prachtige boogramen werd tot begin 2014 gebruikt als kerk, maar is nu ingericht voor divers gebruik. De sfeervolle Mannenzaal, gebouwd in 1531, heeft nog de originele bedstedes, waardoor bezoekers een uniek beeld kunnen krijgen hoe de gastelingen (zoals de bewoners genoemd werden) hier gewoond hebben. Beide ruimtes bieden tegenwoordig onderdak aan vele bijzondere momenten.

Rock City Brewery

 

De Rock City Beers is opgericht door drie ambitieuze brouwers uit Amersfoort. De naam verwijst naar Amersfoorts bijnaam de Keistad. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

Trommel je supporters maar vast op, de Rock City Brewpub is een mooie support plek 😉

Poppodium FLUOR.

 

FLUOR is al ruim 25 jaar hét poppodium van Amersfoort en omstreken, met een breed aanbod aan (pop)concerten en danceparty’s op het programma. Daarnaast vind je bij FLUOR popcultuur in de breedste zin van het woord: muzikale films, exposities, cultuureducatie en talentontwikkeling zoals Herman Brood Academie on Tour.

De Stier

 

Tijdens de City Trail lopen deelnemers niet alleen dóór karakteristieke gebouwen in Amersfoort. Maar ook langs andere herkenbare plekken in die onze prachtige stad kent. Een hiervan is ‘De Stier’.

 

In de zomermaanden van 2006 vond de manifestatie Urban Wijland plaats. In het kader van dit project heeft Thijs Trompert ‘De Stier’ gemaakt. In november 2007 werd ‘De Stier’ als tijdelijke bewoner op de rotonde Flierbeeksingel/Kamp geplaatst. Het dier werd al gauw door bewoners in hun hart gesloten. ‘De Stier’ dwong respect af.

De Koppelpoort

 

De Koppelpoort, het visitekaartje van historisch Amersfoort, is een unieke combinatie van een landpoort en een waterpoort, de enige in Nederland. Deze stamt uit ca 1425 en maakt deel uit van de tweede omwalling van de stad.

Stad van Cahen

 

De Muurhuizen in Amersfoort kent veel verborgen plekken, van bijzondere eeuwenoude interieurs tot verrassende moderne inrichtingen. De Stad van Cahen is een van die verrassingen in de stad.

De Stad van Cahen biedt plaats aan wisselende verrassende exposities en activiteiten met uiteenlopende onderwerpen.

Sint-Pieters en Bloklands Gasthuis 

 

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis biedt een woonomgeving voor mensen met dementie en voor mensen die vanwege een lichamelijk aandoening langdurige verpleging en verzorging nodig hebben. St. Pieters en Bloklands Gasthuis biedt een woonomgeving die warm en gastvrij is en waar bewoners de juiste maatzorg krijgen.

Flint Amersfoort

 

Flint is hét theaterhart van Amersfoort. Naast prachtige voorstellingen in verschillende genres zoals dans, toneel, muziek, opera, familie kun je hier ook terecht voor jouw evenement of congres.

 

Loop tijdens de City Trail dóór Flint Amersfoort en laat je verassen door alles wat dit mooie theater je te bieden heeft!

De Brandweerkazerne

 

De hoofdpost van de brandweer Amersfoort zit vlakbij het centrum van de stad. De brandweermensen uit deze post bieden hulp aan de burgers bij allerlei incidenten. Niet alleen bij brand maar ook bij hulpverleningen en waterongevallen. Deze post kent zowel beroeps als vrijwillig brandweerpersoneel.

 

Jaarlijks organiseert de post een “open dag” waar jij meer van dit mooie vak te weten kan komen. Op 24 maart loop jij tussen de brandweerwagens door en laten de medewerkers graag hun mooie kazerne zien.

Pathé Amersfoort

 

Loop op 24 maart mee door de Pathé!

 

Pathé Amersfoort is sinds oktober 2012 een vast begrip aan het Eemplein in Amersfoort. Er zijn 8 zalen en een zelfbediening shop voor hapjes en drankjes. Een eigentijds ingericht theater met als grootste zaal 421 stoelen, in totaal zijn er 1.717 stoelen.

 

Bij Pathé worden uiteraard de laatste films vertoond. Maar om de filmbeleving nog groter te maken, organiseren zij ook events en vertonen zij live registraties.

Filmtheater De Lieve Vrouw

 

De Lieve Vrouw is hét culturele huis voor podiumkunsten en film in Amersfoort, aan het mooiste plein van de historische binnenstad.

 

In het intieme vlakkevloertheater krijgen jaarlijks circa 120 actuele, eigentijdse podiumkunsten de ruimte: theater, dans, muziek, gesprek of experiment.

CliniClowns

Een beetje verbeelding doet wonderen

 

“Vanuit het oprechte contact en de verbeeldingskracht van de CliniClown zorgen we voor veerkracht en verlichting bij zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. We laten hen beter voelen. Ze ontspannen, zijn meer positief en ervaren een afname van gevoelens van angst en pijn”.

 

Ook kan de clown gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid en isolement doorbreken. Op die manier draagt CliniClowns als partner in de zorg op een positieve manier bij aan het welzijn van kinderen en mensen met dementie in een kwetsbare situatie.

Woonschip de Robbedoes 

 

Voor de Robbedoes om werd gebouwd naar een woonschip heeft ze een werkend leven als vrachtschip achter de rug. Het achterste gedeelte van het schip is in die tijd gebruikt als schipperswoning, dit noemt men de roef. Wij gebruiken deze mooie ruimte zelf niet en dat vinden wij best zonde. Want deze originele schipperswoning is van alle gemakken voorzien en hebben wij mooi ingericht in de originele 60-er jarenstijl. Dat heeft mij doen besluiten om mijn wens uit 2015 echt uit te gaan voeren en in de roef een Bed & Breakfast te gaan beginnen. Op deze manier kunnen wij meer mensen mee laten genieten van het leven op onze Robbedoes, want van het delen genieten wij nog veel meer!

Hospitality Group

 

Hospitality Group is een toonaangevend adviesbureau voor facility management dat onder het motto ‘creating better places’ facilitaire diensten van allerlei nationale (en soms ook internationale) organisaties ondersteunt op het gebied van o.a. inkoopbeleid en huisvesting. Daarnaast verzorgt het mystery visits, management courses en hospitality-trainingen.

 

Dat doet zij met zo’n 80 medewerkers vanuit het voormalige stationsgebouw van Amersfoort aan het Smallepad, een prachtig historisch pand dat door de gemeente Amersfoort is aangemerkt als Rijksmonument. In de 19de eeuw waren er tientallen met elkaar concurrerende spoorwegmaatschappijen in Nederland. Iedere maatschappij liet zijn eigen stationsgebouw ontwerpen, waardoor die er in allerlei stijlen en klassen waren. Het stationsgebouw van Amersfoort is één van de weinige bewaard gebleven stationsgebouwen uit die tijd. Architect van dit gebouw in vroeg-eclectische stijl was Nicolaas J. Kamperdijk (1815-1887). Op 20 augustus 1863 werd het geopend en sinds 2006 heeft Hospitality Group het voorrecht om in dit mooie monumentale pand haar werkzaamheden uit te kunnen voeren.